El Dia del Pare li vaig fer el meu una
coca de crema de Sant Josep express
perquè era un dia laboral i no tenia molt de temps.
La idea la vaig treure del
bloc Cuina de Diari de la
Marta, que m’encanta, perquè té unes receptes delicioses i molt ben explicades
amb tots els passos i fotografies. A més a més, també és valenciana i m’encanta
trobar les receptes de la nostra terra. En una de les visites a la seva cuina,
vaig descobrir un pastís que em va entusiasmar: Pastís de poma amb pasta de full.
L’havia fet amb un rodet per fer forma
d’enreixat a les masses que em va cridar molt l’atenció, i vaig anar-lo a
buscar de seguida, pensant en fer-li al meu pare una coca de crema que sempre
em demana, com les de una partisseria a la que anàvem quan era petita i que ens
encantava, que eren de crema, i tenien aquesta presentació en forma de reixa.
Ingredients:
- 1 planxa rectangular de pasta de full
- 1 sobre per preparar flams (a mi m’agrada la marca Potax).
- 1 ou batut per a pintar.
- 1 sobre de cobertura brillant (jo en vaig fer servir un que em va portar la Nuna del Lidl).
- Preparem la crema seguint les instruccions del sobre per fer flams.
- Marquem la meitat de la massa doblegant-la sobre si mateixa pel costat més llarg, i la tornem a obrir.
- Si ho fem en forma de reixeta, deixem la part on passarem el corró una mica més estret ja que al tapar el pastís, obrirem els forats de la reixa i aquesta part s’estendrà molt més que l’altra.
- Passem el rodet apretant perquè quedin ben marcats els talls. Per a obrir millor els forats de l’enreixat, podem posar la massa uns 3-5 minuts al congelador perquè s’endureixi.
- En l’altra meitat, en la part que no hem tallat, escampem la crema. Deixem una mica d’espai a les vores.
- Pintem les vores amb ou per què quan tanquem es segelli bé.
- Dobleguem la massa de l’enreixat per sobre del farcit. Amb un ganivet, fem petits talls al voltant. Això farà que quedi ben tancat i alhora li donarà un aspecte molt bonic.
- Ara pintem amb ou tot el pastís per dalt.
- Enfornem durant 25 minuts a 170º funció ventilador.
- Preparem la cobertura brillant seguint les instruccions, i pintem la coca.