diumenge, 28 d’octubre del 2012

BCN & Cake


Avui us convido a un gran esdeveniment que s’està organitzant a Barcelona, la Primera Fira de Rebosteria Creativa: BCN & Cake, que serà un punt de trobada per a tots els amants de la pastisseria.


Aquesta fira l'organitza un equip jove format per Abstract, una empresa especialitzada en esdeveniments singulars i I Love galetes, una bakery barcelonina com a partner assessor. En el recinte es donaran cita botigues, escoles, bakeries, fabricants, blocaires, majoristes de matèries primeres i packaging.

La fira obrirà les seves portes el dissabte 24 de novembre a les 10h fins les 20h del diumenge 25. A causa del èxit de convocatòria i la gran acceptació de públic, estarà ubicada al Palau de Congressos de Barcelona. El preu serà de l'entrada per a 1 dia serà de 5 € , si assisteixes els dos dies el segon dia consecutiu tindrà un 50% de descompte, i els nens fins a 10 anys tenen l’entrada gratuïta. Amb la inscripció a alguns cursos programats el visitant podrà accedir gratuïtament al recinte.

Segur que serà una fira molt dolça i divertida. No us la perdeu!!!

diumenge, 21 d’octubre del 2012

Estofat de vedella al vi negre



Amb aquesta recepta participo en la Recepta del 15 de novembre Recepta del 15 de novembre del blog Els Fogons de la Bordeta, que aquest mes  proposa cuinar amb bolets.

He aprofitat per posar en pràctica els valuosos coneixements apresos a la Master Class amb el Top Xef Joan i he decidit fer un estofat de vedella al vi negre.

Ingredients:
  • 1 kg. i mig de vedella tallada a trossos per estofat.
  • 8 tomàquets grossos de branca.
  • 6 cebes tendres.
  • 500g. de xampinyons laminats.
  • 4 dents d’all.
  • 5 fulles de llorer.
  • 1/2 vas de vi negre.
  • 4 preses de xocolata negra.
  • 12 avellanes.
  • 12 ametlles.
  • 2 galetes. 
Preparació:
  1. Posem una rostidora al foc amb l’oli d’oliva.
  2. Salem la vedella, i quan l’oli estigui calent, la daurem a foc viu.
  3. Afegim els alls, les cebes i els tomàquets a trossos, i les fulles de llorer, baixem el foc i ho deixem coure 20 minuts.
  4. Afegim els xampinyons laminats i ho deixem coure 20 minuts més.
  5. Afegim el vi negre i deixem que s’evapori 10 minuts.
  6. Afegim una picada feta amb la xocolata, les avellanes, les ametlles i les galetes, i ho remenem tot.
  7. Ho deixem al foc uns 20 minuts més per a que s’espessi la salsa.